Általános Szerződési Feltételek


Tájékoztatásul közöljük, hogy 2019.08.01-től webáruházunkban leadott rendeléseket kizárólag személyesen tudják átvenni telephelyünkön, utánvétes csomagküldési szolgáltatásunkat megszüntettük!


Szolgáltató

A www.opel-alkatreszek.hu weboldalon működő online áruházat az Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság üzemelteti (továbbiakban: Szolgáltató).

A Szolgáltató cégneve : Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

A Szolgáltató székhelye : 2737 Ceglédbercel, Vasút u 37.

A Szolgáltató telephelye : 2213 Monorierdő Barátság út 0263/18 hrsz

Cégjegyzékszám : 13-06-013498

Cégbejegyzés kelte : 1992.08.28.

Nyilvántartó cégbíróság : Pest Megyei Törvényszék Cégbírósága

Adószám : 24473644-2-13

Pénzforgalmi számlaszám : Budapest Bank Zrt. Monori Fiók 10103843-01646040-00000005

A Szolgáltató elérhetőségei:

Nyitva tartás: Hétő - Csütörtök 9h-16h, Péntek,Szombat,Vasárnap ZÁRVA

Nyitvatartási időn kívül, előzetes telefonon történő egyeztetés szükséges.

Telefon:+36/29-418-677, Mobil:+36/70-263-0519, +36/20-572-0007, +36/30-934-1680

A Szolgáltató elektornikus elérhetősége: info@opel-alkatreszek.hu ; info@autobontobt.hu

A szolgáltató weboldalai: https://www.opel-alkatreszek.hu , https://www.bontottopelalkatreszek.hu, www.bonto-opel.hu, www.autobontobt.hu, www.opelbontottalkatreszek.hu

A Szolgáltató adatvédelmi nyilvántartási azonosítója:   

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság és a Szolgáltató által a www.opel-alkatreszek.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.opel-alkatreszek.hu weboldalon keresztül történik.

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.opel-alkatreszek.hu weboldalon található elektronikus áruházon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

Az Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. webáruházában történő megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az új Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak valamint a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet irányadóak.

Az Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. online áruházában történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

Vásárló

Vásárló lehet bárki, aki jelen szerződési feltételeket elfogadja, azokat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Regisztráció

A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, amely két részből áll. Egy előzetes adatbekérőt (egy szabadon választható felhasználónév, egy valós e-mail cím és egy választott jelszó megadása szükséges) a regisztráció érvényesítésére szolgáló e-mailben küldött linkre kattintást követően egy részletesebb, személyes adatlap követ, melynek kitöltésére a megrendelések leadását megelőzően is sor kerülhet. A vásárló a weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi Nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló jogi személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2019.09.12-től az Autóbontó és Vegyes Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. online áruházainak szolgáltatásai regisztráció és regisztráció nélkül is igénybe vehetők.

Megrendelés és fizetési feltételek

Megrendeléseket kizárólag Magyarországon belül tudunk teljesíteni melyhez Név,Lakcím,E-mail cím és Mobiltelefonszám megadása szükséges.

Kizárólag magyaroszági címet és telefonszámot fogadunk el megrendelések esetén!
Hiányos,vagy nem megfelelő adatok megadása esetén, a megrendelést és a regisztrció során megadott személyes adatokat töröljük rendszerünkből!

A vásárolandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni azzal, hogy az áru részletes tényleges tulajdonságait tartalmazza. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Amennyiben a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

A weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

A megrendelést a Szolgáltató weboldalán keresztül akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Megrendelés feladására a weboldalra történő bejelentkezés az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található Kosárba link használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmának módosítására a Kosár linkre kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége, illetve a Kosár tartalma módosítható, törölhető. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a Pénztár linkre kattintást követően megjelenő összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés feladása előtt rendelése adatait, módosíthatja a számlázási és szállítási címet, kiválaszthatja a fizetés és a szállítás módját, valamint megjegyzést fűzhet megrendeléséhez. Az összegző oldalról a Vissza linkre kattintást követően az Ügyfél ismét igényeinek megfelelően módosíthatja Kosarának tartalmát, illetve egyéb adatait. A megrendelés feladására, az ajánlat elküldésére a Pénztár összegző oldalon található Rendelés elküldése linkre kattintást követően kerül sor.

A Szolgáltató az Ügyfél megrendelésének megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni, mely az Ügyfél ajánlatát elfogadó e-mailnek minősül. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

Az Ügyfél ajánlati kötöttsége - amennyiben a visszaigazolás az ajánlat megérkezésétől számított 48 órán belül hozzá megérkezik - a visszaigazolás megérkezésétől számított 48 órával meghosszabbodik.

A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár a termék ajánlati ára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is - amennyiben az nincs külön jelölve - nem tartalmazza azonban az esetleges szállítási költséget. Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes és csak akkor válik véglegessé, ha azt a Szolgáltató a megrendelést követően visszaigazolja. A termék végleges ára az az ár, amely a megrendelés visszaigazolásában megadásra került.

Banki átutalással történő fizetés esetén, a vételár Szolgáltató számláján történő jóváírása utáni első munkanapon kerül elküldésre a termék.

KÉRJÜK, HOGY  BANKI ÁTUTALÁS TELJESÍTÉSE ELŐTT MINDEN ESETBEN LEGYENEK SZÍVESEK MEGVÁRNI, MÍG CÉGÜNK FELVESZI ÖNNÖKKEL TELEFONON A KAPCSOLATOT !!

Szállítási feltételek

A Szolgáltató a weboldalon tájékoztató jelleggel feltüntetett szállítási határidőre törekszik a megrendelés teljesítésekor.

Szállítási módok: személyes átvétel, futárszolgálat

A megrendelt terméket - az Ügyfél előzetes jelzés alapján - személyesen is átveheti a Szolgáltató üzletében és telephelyén, ebben az esetben a Szolgáltató szállítási díjat nem számol fel.

A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért árut szállítmányozó cég igénybevételével juttatja el a megrendelőhöz. A futárral történő házhoz szállítása esetében a megrendelt termékek vételárát és a szállítási költséget utólag, a csomag átvételekor készpénzben kell megfizetni.

Munkanapokon 11 óráig telefonon vagy interneten leadott rendeléseket, amennyiben az raktáron lévő termék, még aznap átadjuk a kiszállítást végző cégnek mely a csomagot a következő munkanapon házhoz szállítja. A szállítás időpontjáról a kiszállítást végző cég sms-t küld a rendelésnél megadott telefonszámra. Amennyiben a kiszállítás során a cég nem tudja átadni a csomagot a címzettnek a kiszállítás napján, úgy a következő munkanapon ismét megpróbálja azt kézbesíteni, ha az ismét sikertelen a csomagot a futár a helyileg illetékes postán leadja, mely személyesen átvehető 5 munkanapon belül.

Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján, még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

A csomagok maximális súlya darabonként 40 kg lehet, ezen súly feletti alkatrészeknél csak személyes átvétel lehetséges.

Magyarország területén belül, az 1 munkanapos időgarantált, utánétes csomagküldés csomagonkénti díjai, melyek tartalmazzák a szállítás és csomagolás költségét is az alábiak szerint alakulnak, normál méretű csomagok esetén.

Normál méretű csomagnak tekinthető azon csomag mely hossza nem haladja meg a 75 cm-t, vagy három kiterjedésbeli mérete együttesen nem haladja meg a 200 cm-t, alakja téglatest vagy boríték, 

Ettől eltérő méretek,szabálytalan formák (pl : sárvédők,ajtók,lökhárítók stb.) esetén a csomag terjedelmesnek kezelendő.

2018.04.30-tól érvényes, de 2018.05.04-től érvénybe lépő szállítási díjszabás alapdíjai az alábbiak szerint változna

   0-2kg            2.780.- Ft    

                              2-5kg            3.010.- Ft                              

5-10kg          3.165.- Ft

10-20kg        3.695.- Ft

20-30kg        5.830.- Ft

30-40kg        7.990.- Ft

Törékeny és terjedelmes méretű csomagok esetén-törékeny és terjedelmes-kezelési illeték terheli a szállítási díjat,amely az alapdíj +50%-a.

50.000.-Ft értékhatárt meghaladóan minden megkezdett 10.000.- Ft után 400.-Ft kezelési illeték terheli a szállítási díjat.

Banki előreutalás esetén a szállítás díjából levonásra kerül 400-ft, melyet a program nem számol, de a számlán már a helyesbített összeg fog szerepelni.

Ha a feltüntetett szállítási határidőt meghaladja a kiszállítás időpontja, erről a megrendelőt feltétlenül tájékoztatja a Szolgáltató.

A megrendelések érvényességét telefonon a Szolgáltató ellenőrizheti, ezért a telefonszám megadása minden esetben szükséges. Telefonszám és e-mail cím megadása nélkül a megrendelést a Szolgáltatónak nem áll módjában teljesíteni.

A megrendelő köteles a küldeményt a átvételkor tételesen ellenőrizni és a hiánytalan teljesítést az átvételi elismervény vagy számla átvételével nyugtázni. Ezt követően a Szolgáltatónak nem áll módjában a megrendelő hiányosságra, sérülésre vonatkozó reklamációját elfogadni. Ha a csomag az átvételkor sérült, akkor a megrendelő köteles jegyzőkönyvet felvetetni a futárral vagy a Szolgáltatóval, és a küldeményt a Szolgáltató költségére visszaküldeni. Ennek elmulasztása a megrendelő későbbi mennyiségi és minőségi reklamációinak elutasítását vonja maga után.

A megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy gondoskodik a termék átvételéről. Amennyiben a termék kézbesítése a megrendelő hibájából hiúsul meg (nem gondoskodik az árunak a megjelölt időben történő átvételéről), akkor köteles a Szolgáltató ezzel összefüggő többletköltségét megtéríteni.

A vásárlástól való elállás joga

A távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót (vásárlót) 14 napon belül belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. A fogyasztó az elállási jogát termék adásvételére irányuló szerződés esetén a terméknek, több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az utoljára szolgáltatott terméknek, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja. A vásárló az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.
Az elállás joga személyes átvétel esetén is gyakorolható. Az Ügyfél elállási nyilatkozatát a Szolgáltatói adatok között feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen közölheti a Szolgáltatóval.

Kézhezvételnek bolti átvételnél a pénztárbizonylat kiállításának időpontját, házhozszállítás esetén a futártól való átvétel napját értjük.

Elállás esetén, ha az áru megsérül, a Szolgáltató követelheti kárának megtérítését.

Ha a fogyasztó eláll a távollevők között kötött szerződéstől, a szolgáltató (vállalkozás) haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is. Az elállás  esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. A vállalkozás mindaddig visszatarthatja a fogyasztónak visszajáró összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.

A sértetlen termék visszaküldésének költsége a Megrendelőt terheli, melyet saját költségén kell visszaküldenie a Szolgáltató székhelyére. Az utánvéttel küldött csomagokat a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni. A visszaérkezett termék számláját a beérkezés után sztornózzuk.

Ha a fogyasztó eláll a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi. A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli. A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért. 
 

Garancia, szavatosság

Bontott és javított elektronikus alkatrészekre garanciát a Szolgáltató nem vállal, kivéve ha azt a szolgáltató építi be!

Kérjük ezt megrendelés előtt figyelembe venni szíveskedjenek!

Kötelező jótállás : A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan az új Ptk és a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik.

Önkéntes jótállás : A Szolgáltató önkéntes jótállás keretében a termékeire vonatkozóan a weboldalon szereplő tájékoztatóban megjelölt időtartamú jótállást (garancia) vállal, amely a kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli.

Bontott alkatrészek garanciális feltételei : a bontott alkatrészek jellegükből adódóan nem újak, már használtak, futottak, ezért élettartamuk kevésbé kiszámítható, előre nem látható,ezért csupán beszerelési garancia vonatkozik rájuk.

A bontásból származó alkatrészeket a 64/2009.(XI.23) KHEM rendelet 6. § alapján minőség ellenőrzésnek kell alávetni, melynek alapján színjelöléssel kell azokat ellátni,osztályozni. A minőség ellenőrzés eredménye alapján a bontásból kinyert és értékesítésre szánt alkatrészek PIROS- javítás, vagy felújítás után beépíthető alkatrész- és KÉK- javítás nélkül beépíthető alkatrész- színjelöléssel ellátottak.

A Szolgáltató az általa értékesített bontott alkatrészt az értékesítés pillanatában beszerelésre alkalmasnak, működőképesnek és rendeltetésszerű használatra alkalmasnak minősíti. Ezen túlmenően a Szolgáltató a bontott alkatrészekre jótállást nem vállal, a további használat során keletkező hibákért felelősséggel nem tartozik. A számlán az alkatrész minősítése, színjelölése feltüntetésre kerül.

Meghosszabbított garancia bontott alkatrészek esetében: A szolgáltató több bontott alkatrészt értékesít 1-6 hónap garanciával, melyek többnyire javítottak, felújítottak vagy újszerű állapotúak. Ezen alkatrészekre kizárólag a Szolgáltató szerviz műhelye által történő beépítések esetén érvényes a termék mellett feltüntetett garanciális időt. Amennyiben a Vásárló a terméket megvásárolja, de a Szolgáltató műhelye által történő beépítésről lemond, úgy a feltüntetett garanciális időt elveszti.

Beszerelési garancia : a Szolgáltató a bontott alkatrészekre beszerelési garanciát vállal, ami a vásárlás napjától számított 5 munkanap. Az esetleges garanciális problémák viszajelzését ezen időn belül kell jelezni a Szolgáltató felé a megadott elérketőségei bármelyikén. A beszerelési garancia feltétele az eredeti számla megléte, továbbá az alkatrész szakműhelyben történő beépítése, melyről beszerelést igazoló számla, javítási munkalap és szerelői szakvélemény megerősítése szükséges.

Új alkatrészek garanciális feltételei: A Szolgáltató által vállalt jótállás ideje új termékekre vonatkozóan 6 hónap. A jótállási igényt a Szolgáltató a gyártó illetve annak képviselője felé továbbítja, majd az ügyintézés a szükséges igazolások ellenében - eredeti számla, garanciajegy, beszerelési számla, javítási munkalap, szerelői szakvélemény- indul meg. A Szolgáltató nem bírál el jótállási igényt, azt minden esetben a gyártó, illetve annak képviselője felé továbbítja. Ha a gyártó 6 hónapnál hosszabb szavatossági időt vállal a termékre azt a Vevő irányába továbbítjuk.

A webáruházban léteznek olyan használt termékek is amire a Szolgáltató akár több hónap garanciát is vállal, ennek feltételeiről a keresett alkatrészen belül a megjegyzés rovatban lehet információt találni vagy kérjük érdeklődjön e-mailen, telefonon vagy személyesen. Azon alkatrészek esetében melyeknek minősége, rendeltetésszerű használatra való alkalmassága szemrevételezéssel megállapítható (pl: karosszériaelemek stb) a Szolgáltató garanciát nem vállal.

A garancia érvényesíthetősége a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelete figyelembevételével történik. A jogérvényesítés helye a Szolgáltató telephelye, eljáró ügyintéző: Martinek Róbert.

Az értékesített ingó dolog hibája miatt a vásárló az új Polgári Törvénykönyv szerinti kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt vagy jogszabály alapján őt megillető jótállási igényt érvényesíthet.

Szavatossági igény érvényesítésekor a szerződés megkötését a fogyasztónak kell bizonyítania. Ha a Szolgáltató a szerződés megkötését vitatja, köteles felhívni a fogyasztó figyelmét a panasztétel lehetőségére és a panasz intézésének – a fogyasztóvédelemről szóló törvényben foglaltakkal összhangban álló – módjára. A bejelentett szavatossági vagy jótállási igényről a Szolgáltató jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíteni köteles

  • a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
  • a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,
  • a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,
  •  a hiba bejelentésének időpontját,
  •  a hiba leírását,
  •  szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
  •  a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.

A szolgáltató a jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. Ha a szolgáltató a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról – az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez (Pest Megyei Békéltető Testület) fordulás lehetőségéről is – öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót.

A vállalkozás a jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni. A Szolgáltató eljárása során végig arra törekszik, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Kijavításra vagy a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot a Szolgáltató átvételi elismervény ellenében veszi át, amelyen fel kell tüntetni

a) a fogyasztó nevét és címét, b) a dolog azonosításához szükséges adatokat, c) a dolog átvételének időpontját, továbbá d) azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti.

Ha a fogyasztó kijavítás iránti jótállási igényét közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál kívánja érvényesíteni, a javítószolgálat köteles a Szolgáltatót haladéktalanul értesíteni a jótállási igény bejelentéséről.

A garanciális igény nem érvényesíthető: A jármű vagy annak tartozékainak hibája, pl: helytelen futómű beállítás, sérült részegységek, a járműben lévő elektromos hibák, zárlat stb által okozott károsodásokra. A vonatkozó szabványok és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása. Szerelési és felhasználási hibák esetén. Baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra. Téves hiba megállapításból megvásárolt alkatrészre. Nem szakműhelyben történő beszerelés esetén. Vételi számla, beszerelést igazoló számla, javítási munkalap, szerelői szakvélemény hiánya.

Bontott és javított elektronikus alkatrészekre garanciát a Szolgáltató nem vállal, kivéve ha azt a szolgáltató építi be. Kérjük ezt megrendelés előtt figyelembe venni szíveskedjenek!

Szavatosság : esetében az új Ptk szerint érvényesítheti szavatossági jogait. A megrendelő a Szolgáltató általi teljesítés időpontjától (az átadás-átvétel, illetve üzembe helyezés napja) a jótállási időtartam ideje alatt érvényesítheti a jótálláshoz fűződő jogait.

Ügyfél kizárólag a Szolgáltató által a termék átvételekor átadott jótállási jegy, vagy a kifizetés igazolására kiállított számla bemutatása, illetve átadása esetén jogosult jótálláshoz fűződő jogainak érvényesítésére. Ügyfélnek a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazolnia kell. Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.

A jótállás időtartama alatt Szolgáltató a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően Ügyfél választása szerint vállalja a hibás termék cseréjét vagy kijavítását, kivéve, ha a kijavítás vagy csere nem lehetséges, vagy Szolgáltatónak a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne. Amennyiben a kijavítás vagy a kicserélés nem lehetséges, vagy azt Szolgáltató nem vállalta, Ügyfél választása szerint megfelelő árleszállítást követelhet, vagy a szerződéstől elállhat, ha mindezt a jótállási jegyben vállaltak lehetővé teszik. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a termék átadásától számított három munkanapon belül érvényesíti csereigényét Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett. Ennek bizonyítása Szolgáltatót terheli. A jótállás az Ügyfél törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. Az Ügyfél a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy Szolgáltató ügyfélszolgálatán tájékozódhat.

Felelősség

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre. Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Az Ügyfelek által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.

Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Szerzői jogok

A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

Egyéb rendelkezések

A Szolgáltató által üzemeltetett webáruház áruház információs rendszere, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

 A szolgáltató külön tájékoztatja a vásárlót az ÁSZF módosításáról és arról az általános szerződési feltételről, amely eltér a felek között korábban alkalmazott feltételtől. Ez a feltétel akkor válik a szerződés részévé, ha azt a vásárló a külön tájékoztatást követően kifejezetten elfogadta. Amennyiben a módosított, új feltételt a vásárló nem fogadja el, akkor a szerződéstől elállhat. A Szolgáltató a módosításokról, azok életbe lépését megelőzően, a felhasználókat e-mailben tájékoztatja. A módosítások életbe lépésekor a regisztrált felhasználóknak az oldalra történő bejelentkezéskor azokat kifejezetten el kell fogadniuk az oldal használatához. 

Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben az 2013. évi V. törvény az Új Polgári Törvénykönyvről, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni